Sosiaalisen matematiikan 101: lyhyt esittely sosiaaliseen matematiikkaan

Esitetyt postikuvat Sosiaalinen matematiikka 101 Lyhyt johdanto sosiaaliseen matematiikkaan 1024x476 - Sosiaalisen matematiikan 101: lyhyt esittely sosiaaliseen matematiikkaan

Matematiikka ei ole vain tiedettä, se on myös kieli. Se tunnetaan maailmanlaajuisena kielenä ja sillä voi olla äärimmäisen hankalaa kommunikoida keskivertoyleisölle, jos he eivät ymmärrä perusasioita.

Ajan myötä keksimme tavan selittää matematiikkaa sosiaalisella tavalla, sillä tämä auttaa meitä ymmärtämään monimutkaisia asioita helpommalla lähestymistavalla. Yhteiskuntatiede on yksi yleisimmistä tavoista selittää tietoa käyttäen helpompaa sanavarastoa.

Mikä sosiaalinen matematiikka on?

Esitetyt postikuvat Sosiaalinen matematiikka 101 Lyhyt johdanto sosiaaliseen matematiikkaan Mikä on sosiaalinen matematiikka - Sosiaalisen matematiikan 101: lyhyt esittely sosiaaliseen matematiikkaan

Sosiaalinen matematiikka on työkalu, joka selittää tietoa kertomalla tarinan tai käyttämällä vertailuja. Sosiaalinen matematiikka on vastuussa tilastotiedoista ja matematiikasta ja niiden selittämisestä yleisölle.

Kuinka sosiaalinen matematiikka toimii?

Esitetyt postikuvat Sosiaalinen matematiikka 101 Lyhyt johdanto sosiaaliseen matematiikkaan Kuinka sosiaalinen matematiikka toimii - Sosiaalisen matematiikan 101: lyhyt esittely sosiaaliseen matematiikkaan

On monia tapoja soveltaa sosiaalista matematiikkaa. Yksinkertainen esimerkki sosiaalisesta matematiikasta on vertailla elokuvateatterin popcornkipon kalorimäärää ja rasvaprosenttia ja arvioida sitä toiseen ruokaan, jolla on sama kalorimäärä.

Sosiaalisen matematiikan tarkoitus

Esitetyt postikuvat Sosiaalinen matematiikka 101 Lyhyt johdanto sosiaaliseen matematiikkaan Sosiaalisen matematiikan tarkoitus - Sosiaalisen matematiikan 101: lyhyt esittely sosiaaliseen matematiikkaan

Sosiaalisen matematiikan tarkoitus on kouluttaa ihmisiä tietyistä matemaattisista aiheista helpommalla tavalla.

Muistellaan edellistä esimerkkiä. Käyttämällä sosiaalista matematiikkaa voimme muotoilla viestin uudelleen ja selittää, kuinka suurella elokuvateatterin popcornkipolla on suurempi kalorimäärä kuin kahdella Big Macilla.

Selvän viestin lähettäminen sosiaalisen matematiikan avulla

Esitetyt postikuvat Sosiaalinen matematiikka 101 Lyhyt johdanto sosiaaliseen matematiikkaan Spreading a Clear Message with Social Math - Sosiaalisen matematiikan 101: lyhyt esittely sosiaaliseen matematiikkaan

Toinen sosiaalisen matematiikan objektiivi on kertoa viesti, joka on keskittynyt matematiikkaan ja muotoilla se niin, että jokainen voi ymmärtää sen selvästi.

Visuaalisen esityksen käyttäminen idean selittämiseksi

Sosiaalisen matematiikan visualisointi on muutakin kuin vain yksinkertaiset kuvaajat. Suurimmalla osalla kuvaajista on vastuu selittää tietoa. Sosiaalinen matematiikka kuitenkin käyttää visuaalista tietoa kertoakseen tarinan.

Kuka käyttää sosiaalista matematiikkaa

Poliittiset organisaatiot ovat sosiaalisen matematiikan pääkäyttäjät ja ne usein esittävät tilastoja ja monimutkaista numeerista tietoa. Voittoa tavoittelemattomat organisaatiot käyttävät sosiaalista matematiikkaa lisäämään tietoisuutta tavoitteistaan.

Sosiaalinen matematiikka rutiinissamme

Matematiikka on läsnä jokaisessa elämän vaiheessamme ja emme edes huomaa sitä. Sosiaalinen matematiikka on toiminnassa kun kuulemme mainoksia matkalla töihin kuten ”Tämä tuote maksaa vähemmän kuin yksi kuppi kahvia päivässä joka päivä”.

Sosiaalisen matematiikan käyttäminen hyväksesi

Sosiaalinen matematiikka voi olla voimakas työkalu keskusteluissa. Sen käyttäminen kuvan piirtämiseksi voi auttaa sinua kuvaamaan asiaasi ja sinua ymmärretään nopeammin.

Voit tehdä tämän puhumalla aikakaudesta ja lisäämällä tekijöiden vertailun. Sosiaalinen matematiikka tekee lausunnostasi vahvemman. Tilastotiedot voivat olla hämmentäviä ja hankalia keskivertoyleisölle. Sosiaalisen matematiikan käyttö on täydellinen ratkaisu, sillä se on loistava tapa selittää ilman, että joudut puhumaan liian syvällisesti matematiikasta.